DSC02855





















 

   Jedan veoma ukusan i zdrav potage,  za decu  i odrasle  do 100  i  neke  godine.
   Ako ga dajete maloj deci samo smanjite kolicinu bibera.
   Jednostavno i brzo se priprema.
   Moze ostati u frizideru  2 -3 dana.
   Ako ste u mogucnosti preporucila bih vam da koristite  ,,BIO''  povrce.

       POTREBNE  NAMIRNICE :      za  5 - 6  osobe

     600 gr.  sargarepe
     400 gr.  celera stablo i list     http://sh.wikipedia.org/wiki/Celer
     2   glavice crnog luka  (srednje velicine)
     1  cen belog luka
     4  kasike maslinovog ulja
     2  kocke supe od povrca  ,,Bouillon de légumes''
     Sveze mlevenog bibera
     Soli po ukusu

     NACIN  PRIPREME :

   Sargarepu oljustiti i iseci na kolutove oko 1 cm. sirine.
   Celer oprati,  lisce   iseckati ne mnogo sitno ,  a stablo oljustiti od konaca pa i njega iseckati  na oko 3 -5 cm. duzine.
   Crni luk ocistiti i naseci sitno, isto tako i beli luk,  ne mesati ih.
   Uzeti serpu od 5-6 litara, staviti ulje i crni luk, proprziti nekoliko min.  Luk  nesme da pozuti.
   Dobati beli luk prziti jos samo malo, pobiberiti.
   Dodati povrce malo promesati pa naliti hladnom vodom. Voda treba da prekrije povrce.
   Kada provri dodati kocke supe.
   Kuvati oko 30 min. Ako voda mnogo  isparava  moze se dodati jos malo vruce vode.
   Kada je kuvano,  odvojiti jednu vecu solju corbice.
   Kuvan potage sipati  u  ,,BLENDER'' samleti ali ne dugo.
   Ako vam je mnogo gusto dodajte corbicu koju ste odvojili da dobijete zeljenu gustinu.
   Sada mozete posoliti i jos pobiberiti po ukusu.
   Prijatno.