KIFLICE SA KOKOSOM
Ove kiflice se lako prave i veoma su ukusne.
Recept je sa Coolinarike napisala ga je Cipelica iz Kanade.
POTREBNO ZA TESTO:
1 kg brasna (odprilike)
2 supene kasike secera
250 ml mleka
1 ravna kasika suvog kvasca ili 2 kesica (10 gr)
250 ml ulja
3 jaja
150 gr kokosa
2 supene kasike kakao
POTREBNO ZA SIRUP:
600 gr secer
1/2 l vode
3 vanilin secera
1/2 limuna sok
PRIPREMANJE:
Prvo staviti :250 ml mleko , 2 kasike secera i kvasac da nadodje.
3 cela jaja izmutiti mikserom, pa polako dodati 250 ml ulja i jos malo mutiti.
U ovu smesu dodati nadosli kvasac.
Dobro izmesati.
Ovu masu podeliti u dve posude na dva jednaka dela.
U jedan deo dodati 150 gr kokosa,
pa zamesiti brasnom srednje tvrdoce.
U drugi deo dodati 2 kasike kakao pa i njega zamesiti u
srednje tvrdo testo.
Belo testo podeliti na cetri loptice.
Isto uraditi i sa drugil testom.
Loptice razvijati na okrugle korice na oko 5 mm debljine.
Belu koricu staviti na braon koricu i iseci na 12 delova za kiflice.
Savijati kiflice, mozete da ih filujete ali ne morate.
Redjati u pleh i ostaviti da nadodju.
Kiflice peci na 180 stepeni 20 minuta.
Za to vreme skuvati sirup od 500 gr secera , vode, vanilin secera
i sokom od limuna, malo redje nego za tulumbice.
Kad se sirup malo prohladi utapati kiflice da dobro upiju
sirup i ako treba ostaviti ih u sirupu neko vreme.
Prijatno