Ove kiflice se lako prave i veoma su ukusne.
Recept je sa Coolinarike napisala ga je Cipelica iz Kanade.

DSC03538


   POTREBNO ZA TESTO:

  1  kg                    brasna (odprilike)
   2                               supene kasike secera
   250 ml                   mleka
   1 ravna                  kasika suvog kvasca ili 2 kesica (10 gr)
   250 ml                   ulja
   3                               jaja
   150 gr                    kokosa
   2 supene               kasike kakao

  POTREBNO ZA SIRUP:

   600 gr             secer
   1/2 l                vode
   3                     vanilin secera
   1/2                  limuna sok

   PRIPREMANJE:

   Prvo staviti :250 ml mleko , 2 kasike secera i kvasac da nadodje.
   3 cela jaja izmutiti mikserom, pa polako dodati 250 ml ulja i jos malo mutiti.
   U ovu smesu dodati  nadosli kvasac.
   Dobro izmesati.

  Ovu masu podeliti u dve posude na dva jednaka dela.
   U jedan deo dodati 150 gr kokosa,
   pa zamesiti brasnom srednje tvrdoce.
  U drugi deo dodati 2 kasike kakao pa i njega zamesiti u
  srednje tvrdo testo.

  Belo testo podeliti na cetri loptice.
  Isto uraditi i sa drugil testom.
  Loptice razvijati na okrugle korice na  oko 5 mm debljine.
  Belu koricu staviti na braon koricu i iseci na  12 delova za kiflice.
  Savijati kiflice, mozete da ih filujete ali ne morate.
  Redjati u pleh i ostaviti da nadodju.
  Kiflice peci  na 180 stepeni  20 minuta.

  Za to vreme skuvati sirup od 500 gr secera ,  vode, vanilin secera
  i sokom od limuna, malo redje nego za tulumbice.
  Kad se sirup malo prohladi utapati kiflice da dobro upiju
  sirup i ako treba ostaviti ih u sirupu neko vreme.

   Prijatno