01 mars 2010

KOH TORTA

MEMO0010

    Ovo sam ja iz vise navrata dosla do ove razmere, jel mi je najbolja.
    Probajte i videcete. Ovu meru pravim , pa sam zato tako i napisala recept.
    Ustvari  mozete sami , smanjiti ili povecati kolicinu. Uvek racunajte na 3 jaja
    idu 3 kasike secera , 3 kasike brasna, i 4 kasike griza.

     POTREBNO  ZA  TORTU:

     6  supene kasike secera
     6  jaja
     1  kesica vanilin secer
     6  supene kasike brasna
     8  supene kasike griza
     1  kesica prasak za pecivo

     PRELIV:

     1,5 l  mleka sterilizovanog
     250 - 300 gr secer (zasladite po ukusu)
     2 kesice vanilin secer

     Dublji pleh velicine 30 X 25

     PRIPREMA:

     Brasno, griz i  prasak za pecivo  dobro izmesati u ciniju.
     Secer, vanilin secer i jaja mikserom dobro umutiti.
     Kada je smesa od jaja umucena, mikser smanjiti  na najsporije
     pa polako  dodavati  pripremljenu mesavinu od brasna.
     Dobro sjediniti.
     Sipati u dobro podmazan pleh i staviti da se pece na 180-200°
     zavisi od rerne kako pece 20-30 min.Sami nadgledajte pecenje
     i odredite vreme.  Ivice treba da pocnu da se
     odvajaju od pleha.
     Pecenu tortu izvaditi i ostaviti je da se prohladi, dok pripremite preliv.

     PRELIV:

     Mleko staviti da provri pa onda dodati secer i vanilin secer
     Prokuvati mesajuci 2-3 min.Skloniti sa ringla i ostaviti 5-6 min.
     da se malo prohladi. Kutlacom polako prelivati mleko svuda po torti.
     Treba da upije svo mleko, ali bolje da se naliva na dva puta .
     Prvo se sipa polovina mleka pa posle desetak min. ostalo mleko.
     Ostaviti na sobnoj temperaturi bar 3 h,  a posle drzite u frizideru.
     Prijatno!

Posté par draganaJ à 23:51 - - Commentaires [1] - Permalien [#]
Tags :


Commentaires sur KOH TORTA

    Super recept !!!

    Posté par Dali, 29 septembre 2010 à 13:35 | | Répondre
Nouveau commentaire