DSC04961

    Evo jednog zdravog i ukusnog potaza  a pogotovo za decu. 

   SASTOJCI  za 4-6 osoba

   1 glavica luka
   2 praziluka   
   4 sargarepe
   2 tikvice
   2 krompira
   500 gr ociscenog spanaca
   2 kocke za supu od povrca
   50gr putera
   po ukusu malo kisele pavlake (Créme fraiche)
   so
   mleveni biber

    PRIPREMA :

   Svo povrce dobro oprati. Sargarepu, luk i krompir, oljustiti i iseci na krupne komade.
   Prazi luk  (sa sve zelenim delom) i tikvice,  (ne ljustene)  isto iseci na krupne komade.
   Svo povrce (osim spanaca) staviti u serpu, dodati puter i naliti  sa 2,5 litra vode.
   Kada pocne da vri dodati kocke za supu i kuvati dok sargarepa ne pocne malo da meksa.
   Tada dodati spanac i kuvati jos  5min.

    Kada je kuvano povrce, sipati u blender ( ili sa mikser stapom)
    izmiksirati ali  ne dugo, ako je potrebno, dosoliti i dodati mleven biber.

    Ko voli moze dodati kasiku kisele pavlake (Crème fraiche)

    Prijatno