DSC02971

 

   POTREBNI SASTOJCI  (za testo)

   Za merenje koristite solju od  2 dl.
   3  solje brasna
   2  solje secera
   2  solje mleka
   1/2  solje ulja
   1/2  kasicice sode bikarbone
   1  kasicica cimeta u prahu

    I JOS :
   3-5  kasike dzema od kajsije ili po izboru.

    GLAZURA:

   150 gr cokolade
   3 kas. secera
   3 kas. mleka
   3 kas. ulja
   50 gr bele cokolade
   1kas. secera
   1 kas.  mleka
   1/2 kas.ulja

   PRIPREMA:

   Brasno, cimet i bikarbonu prosejati u ciniji. 
   Dodati:secer, mleko i ulje pa sve dobro sjediniti (mikserom) u homogenu masu.
   Masu podeliti na dva jednaka dela pa peci na dva puta u plehu velicine 30 X 25.

   Kada je prvi deo gotov jos topao ga premazati dzemom.
   Pa preko (kada se ispece) staviti drugi deo.

   Glazuru napraviti tako sto crnu cokoladu izlomite na sitnije komadice,
   staviti u manju serpicu,  pa dodati: secer, mleko i ulje.
   Glazuru ukuvati pa toplu preliti preko kolaca.

   Na  isti nacin skuvati i belu glazuru pa je pokapati, preko crne cokolade.
   Ostaviti da se dobro ohladi.
   Seci na stanglice, kocke , ili kako vise volite  i posluziti.
   Prijatno.