MEDENA PITA
POTREBNI SASTOJCI (za testo)
Za merenje koristite solju od 2 dl.
3 solje brasna
2 solje secera
2 solje mleka
1/2 solje ulja
1/2 kasicice sode bikarbone
1 kasicica cimeta u prahu
I JOS :
3-5 kasike dzema od kajsije ili po izboru.
GLAZURA:
150 gr cokolade
3 kas. secera
3 kas. mleka
3 kas. ulja
50 gr bele cokolade
1kas. secera
1 kas. mleka
1/2 kas.ulja
PRIPREMA:
Brasno, cimet i bikarbonu prosejati u ciniji.
Dodati:secer, mleko i ulje pa sve dobro sjediniti (mikserom) u homogenu masu.
Masu podeliti na dva jednaka dela pa peci na dva puta u plehu velicine 30 X 25.
Kada je prvi deo gotov jos topao ga premazati dzemom.
Pa preko (kada se ispece) staviti drugi deo.
Glazuru napraviti tako sto crnu cokoladu izlomite na sitnije komadice,
staviti u manju serpicu, pa dodati: secer, mleko i ulje.
Glazuru ukuvati pa toplu preliti preko kolaca.
Na isti nacin skuvati i belu glazuru pa je pokapati, preko crne cokolade.
Ostaviti da se dobro ohladi.
Seci na stanglice, kocke , ili kako vise volite i posluziti.
Prijatno.