KIFLICE SA PIVOM
Evo jedan recept koji se moze pripremati u posnoj a i u mrsnoj varijanti.
Kiflice su ukusne i u posnoj a i mrsnoj varijanti.
POTREBNO ZA TESTO:
2 dl. piva
2 dl. suncokretovog ulja
Malo rendane limunove korice
Ako je mrsna varijanta dodaju se 2 zumanca,
a ako pripremate posno tada bez zumanaca
1 prasak za pecivo
Brasna po potrebi
ZA FIL:
200 gr djema od sipaka ili kajsija
Mrezge oraha
ZA SIRUP:
350 gr. secera
3 dl. vode
2 kesice vanilin secer
ZA VALJANJE KIFLICA:
Kokosovo brasno ili mleveni orasi
A mozete pola valjati u kokosovo brasno a pola u mlevene orahe.
PRIPREMA TESTA:
Rernu zagrejati na 180°.
Pivo, ulje , (zumanca ako pripremate mrsno), naribanu limunovu koricu
i praak za pecivo, pomesati i dodavati brasno.
Zamesiti testo kao za salcice. Testo tanko razviti na oko 5 mm. debljine,
seci na trouglove u svaki staviti malo djema i po mrezgu oraha,
Uvijati kao kifle i staviti da se peku, desetak minuta da blago porumene.
Skuvati sirup od vanilinog secera, secera, vode, malo redje nego za tulumbice.
Kada su kiflice pecene malo ih ostavite da se prohlade a i sirup nesme biti vreo vec mlak.
Onda kiflice natapati sa svih strana u sirup i valjati u kokosovo brasno ili orahe.
Najbolje je praviti ih dan ranije.
Prijatno.