750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
KOD      DRAGANE      U      KUHINJI
Albums Photos
Derniers commentaires
6 janvier 2011

KIFLICE SA PIVOM

DSC05684

  Evo jedan recept koji  se moze pripremati u posnoj  a i u mrsnoj varijanti.
  Kiflice su ukusne i u posnoj a i mrsnoj varijanti.

   POTREBNO ZA TESTO:

   2  dl. piva
   2  dl. suncokretovog  ulja
   Malo rendane limunove korice
   Ako je mrsna varijanta dodaju se 2 zumanca,
   a ako pripremate posno tada bez zumanaca
  1  prasak za pecivo
   Brasna po potrebi

   ZA FIL:

   200  gr djema od sipaka ili kajsija
   Mrezge oraha

   ZA  SIRUP:

   350  gr. secera
   3   dl. vode
   2   kesice vanilin secer

  ZA  VALJANJE KIFLICA:

   Kokosovo brasno ili mleveni orasi
   A mozete pola valjati u kokosovo brasno a pola u mlevene orahe.

  PRIPREMA TESTA:

   Rernu zagrejati na 180°.
   Pivo, ulje , (zumanca ako pripremate mrsno), naribanu limunovu koricu
   i praak za pecivo, pomesati i dodavati brasno.
   Zamesiti testo kao za salcice. Testo tanko razviti na oko 5 mm.   debljine,
   seci na trouglove u svaki staviti malo djema i po mrezgu oraha,
   Uvijati kao kifle i staviti da se peku, desetak minuta da blago porumene.
   Skuvati sirup od vanilinog secera, secera, vode, malo redje nego za tulumbice.
   Kada su kiflice pecene malo ih ostavite da se prohlade a i sirup nesme biti vreo vec mlak.
   Onda kiflice natapati sa svih strana u sirup i valjati u   kokosovo brasno ili orahe.
   Najbolje je praviti ih dan ranije.

    Prijatno.

Publicité
Commentaires
KOD DRAGANE U KUHINJI
Publicité
Newsletter
6 abonnés
Publicité