SUPICA SA PRAZILUKOM
Evo jedne bas ukusne supice.
POTREBNO JE :
2 struka (srednje velicine upotrebljava se ceo struk) praziluka
2 sargarepe (vece)
2 krompira (srednje velicine)
2 kocke za supu od povrca (Bouillon légumes)
1 manja vezica persuna
malo soli
malo sveze mlevenog bibera
3 supene kasike maslinovo olje
1 supena kasika kisele pavlake (Crème Fraiche épaisse 30% mg.)
PRIPREMA :
Prazi luk dobro oprati, iseci ga po uzini,
pa svaku polovinu jos jednom iseci po duzini.
Zatim praziluk seci na parcice 1 cm. duzine.
Sargarepu oljustiti i seci na kolutove.
Kromppir oljustiti i seci na koskice (velicine kocke secera).
U 1 litar vrele vode rastvoriti kockice za supu.
U serpu od 5 l. staviti 3 kasike maslinovog ulja, zagrejati
pa staviti naseckan praziluk i kratko proprziti, dodati sargarepu,
krompir izmesati pa naliti sa pripremljenim rastvorom vode i kockice za supu.
Dodati jos jedan litar tople vode pa ostaviti da se kuva.
Ako je potrebno u toku kuvanja dolivati toplu vodu.
Supica je kuvana kada sargarepa skoro kuvana.Tada doati sitno naseckan persun.
Supicu kuvati jos 1do 2 min. Po ukusu dosolite
(ali pazite jer su kockice slane) i dodajte malolevenog bibera.
I na kraju jednu kasiku kisele pavlake (Crème Fraiche épaisse )
Supica je gotova. Prijatno