DSC05776

   Evo jedne bas ukusne supice.

   POTREBNO JE :

   2  struka  (srednje velicine upotrebljava se ceo struk) praziluka
   2  sargarepe (vece)
   2  krompira (srednje velicine)
   2   kocke za supu od povrca (Bouillon légumes)
   1 manja vezica persuna
   malo soli
   malo sveze mlevenog  bibera
   3  supene kasike maslinovo olje
   1  supena kasika kisele pavlake  (Crème Fraiche épaisse 30% mg.)

   PRIPREMA :

   Prazi luk dobro oprati, iseci ga po uzini,
   pa svaku polovinu jos jednom iseci po duzini.
   Zatim praziluk seci na parcice 1 cm.  duzine.
   Sargarepu oljustiti i seci na kolutove.
   Kromppir oljustiti i seci na koskice  (velicine kocke secera).
   U 1 litar vrele vode rastvoriti kockice za supu.
   U serpu od  5 l. staviti 3 kasike maslinovog ulja, zagrejati
   pa staviti naseckan praziluk i kratko proprziti, dodati sargarepu,
   krompir izmesati pa naliti sa  pripremljenim rastvorom vode i kockice za supu.
   Dodati jos jedan litar tople vode pa ostaviti da se kuva.
   Ako je potrebno u toku kuvanja dolivati toplu vodu.
   Supica je kuvana kada sargarepa skoro kuvana.Tada doati sitno naseckan persun.
   Supicu kuvati jos 1do 2 min. Po ukusu dosolite
   (ali pazite jer su kockice slane) i dodajte malolevenog bibera.
   I na kraju jednu kasiku kisele pavlake (Crème Fraiche épaisse )
   Supica je gotova. Prijatno