DSC04884

   Ove stanglice treba praviti jedan dan ranije.
  POTREBNO ZA  PATISPANJ:

   50 gr. putera
   250 gr.secera
   2 krupnija cela jaja
   2 dl.mleka
   300 gr. brasna
   1 kesica (11 gr.) praska za pecivo

  POTREBNO ZA FIL:

   300 gr. mleka
   200 gr. putera
   300 gr. secera
   6 stangle (120 gr.) crne cokolade za mesenje

  ZA POSIPANJE:

   350 gr. kokosovog brasna

  I JOS:

   Pek papir za oblaganje pleha
   Pleh velicine 25 X 32 cm.
   Rerna zagrejana na 180°

   PRIPREMA PATISPANJA:

   Prosejano brasno pomesati sa praskom za pecivo.
   Puter, secer i jaja dobro umutiti.
   Zatim smanjiti brzinu miksera i postepeno dodavati mleko,
   mutiti ok se masa ne ujednaci. Onda dodati pripremljeno brasno sa pecivom.
   Ovo lagano mutiti dok se ne dobije jednolicna masa.
   Pleh obloziti pek papirom, namazati i sipati pripremljenu smesu.
   Ovo staviti da se pece oko 15 min. proveriti cackalicom dali je ispeceno.
   Kada je gotovo izvaditi iz rerne i u plehu ostaviti da se potpuno ohladi.
   Ohladjeni patispanj iseci na manje stanglice.

   PRIPREMA  FILA:

   Kuvati mleko, secer i puter, dok ne pocne da se zgusnjava.
   Onda dodati cokoladu izlomljenu na manje komaice.
   Fil i dalje kuvati i mesati dok se cokolada potpuno ne otopi,
   treba  da  bude  jednolicna  kasasta  masa.

  MONTAZA  STANGLICA:

   Stanglice natapati valjajuci ih u fil a zatim ih uvaljati u
   kokosovo brasno koje ste stavili u dubok tanjir. Gotove stanglice
   redjati na vecoj vazni za kolace.
   Prijatno.