STANGLICE SA KOKOSOM
Ove stanglice treba praviti jedan dan ranije.
POTREBNO ZA PATISPANJ:
50 gr. putera
250 gr.secera
2 krupnija cela jaja
2 dl.mleka
300 gr. brasna
1 kesica (11 gr.) praska za pecivo
POTREBNO ZA FIL:
300 gr. mleka
200 gr. putera
300 gr. secera
6 stangle (120 gr.) crne cokolade za mesenje
ZA POSIPANJE:
350 gr. kokosovog brasna
I JOS:
Pek papir za oblaganje pleha
Pleh velicine 25 X 32 cm.
Rerna zagrejana na 180°
PRIPREMA PATISPANJA:
Prosejano brasno pomesati sa praskom za pecivo.
Puter, secer i jaja dobro umutiti.
Zatim smanjiti brzinu miksera i postepeno dodavati mleko,
mutiti ok se masa ne ujednaci. Onda dodati pripremljeno brasno sa pecivom.
Ovo lagano mutiti dok se ne dobije jednolicna masa.
Pleh obloziti pek papirom, namazati i sipati pripremljenu smesu.
Ovo staviti da se pece oko 15 min. proveriti cackalicom dali je ispeceno.
Kada je gotovo izvaditi iz rerne i u plehu ostaviti da se potpuno ohladi.
Ohladjeni patispanj iseci na manje stanglice.
PRIPREMA FILA:
Kuvati mleko, secer i puter, dok ne pocne da se zgusnjava.
Onda dodati cokoladu izlomljenu na manje komaice.
Fil i dalje kuvati i mesati dok se cokolada potpuno ne otopi,
treba da bude jednolicna kasasta masa.
MONTAZA STANGLICA:
Stanglice natapati valjajuci ih u fil a zatim ih uvaljati u
kokosovo brasno koje ste stavili u dubok tanjir. Gotove stanglice
redjati na vecoj vazni za kolace.
Prijatno.