SUPICA SA PRAZILUKOM I PIRINCEM
Ovkve supice puno volim kao i moji ukucani.A ja ih rado pripremam.
POTREBNO ZA 6 osoba:
3 struka praziluka
2 struka mladog crnog luka (ili jedna glavica manja crnog luka)
2 sargarepe
2 tikvice
2 krompira
1 saka pirinca Arborio ili obican
3 kockice supe od povrca (Bouillon cube légumes bio)
4 supene kasike maslinovog ulja
Malo soli i sveze mlevenog bibera
PRIPREMA:
Praziluk raseci na pola po duzini pa naseckati na parcice pet milimetra sirine,
Isto uraditi i sa mladim crnim lukom, ili ako se koristi glavica crnog luka takodje
naseckati sitno.
Sargarepu i krompir oljustiti i na krupno rende narendati krompir i jednu sargarepu.
Drugu sargarepu naseckati na tanke kolutove.
Tikvice oprati ako su BIO a ako nisu dobro oprati i iscetkati, pa takodje ih narendati
na krupno.
U jednu serpu staviti 1 litar vode da provri, skloniti sa ringle i razmutiti kocke za supu.
U serpu od pet litara staviti maslinovo ulje malo zagrejati, usuti pripremljeno povrce
i na kratko proprziti.
uz neprestano mesanje pa naliti sa dva litra mlake vode.
Kada supa provri naliti sa pripremljenom vodom u kojoj su rastvorene
kocke za supu.
Lagano promesati i kuvati oko dvadeset minuta.
Saku pirinca oprati i staviti u supu.
Kuvati jos pet-sest minuta (dok pirinac ne bude kuvan).
Kada je supica kuvana dodati mleveni biber i po potrebi dosoliti
(oprezno sa solenjem, jel kocke za supu su slane).
Kada ste zsacinili lagano promesajte i toplo sluziti.
Prijatno.....