DSC05973

   Ovkve supice puno volim kao i moji ukucani.A ja ih rado pripremam.

   POTREBNO ZA 6 osoba:

   3  struka praziluka
   2  struka mladog crnog luka (ili jedna glavica manja crnog luka)
   2  sargarepe
   2  tikvice
   2  krompira
   1  saka pirinca   Arborio ili  obican
   3  kockice supe od povrca (Bouillon cube légumes bio)
   4  supene kasike maslinovog ulja
    Malo soli i sveze mlevenog bibera

   PRIPREMA:

   Praziluk raseci na pola po duzini pa naseckati na parcice   pet milimetra sirine,
    Isto uraditi i sa mladim crnim lukom, ili ako se koristi glavica crnog luka takodje 
    naseckati sitno.
    Sargarepu i krompir oljustiti i na krupno rende narendati krompir i jednu sargarepu.
    Drugu sargarepu naseckati na tanke kolutove.
    Tikvice oprati ako su BIO a ako nisu dobro  oprati i iscetkati, pa takodje ih narendati
    na krupno.
    U jednu serpu staviti 1 litar vode da provri, skloniti sa  ringle  i razmutiti kocke za supu.
    U serpu od pet litara staviti maslinovo ulje malo zagrejati, usuti pripremljeno povrce
    i na kratko proprziti.

DSC05935

   uz neprestano mesanje pa naliti sa dva litra mlake vode.
   Kada supa provri naliti sa pripremljenom vodom  u kojoj su rastvorene
   kocke za supu.
   Lagano promesati i kuvati oko dvadeset minuta.
   Saku pirinca oprati i staviti u supu.
   Kuvati jos pet-sest minuta (dok pirinac ne bude  kuvan).
   Kada je supica kuvana dodati mleveni biber i po potrebi dosoliti
   (oprezno sa solenjem, jel kocke za supu su slane).
   Kada ste zsacinili lagano promesajte i toplo sluziti.
   Prijatno.....