DSC06525
   Jednostavno i brzo za pripremu a ukusno.
 
   POTREBNO JE ZA TESTO (pâte brisée):
   250 gr.brasno (prosejano)
   100 gr. puter (odstojalog na sobnoj temperaturi)
   u dva prsta soli  
   30 gr. secer
   1 jaje
   3 sup. kas. ledene  vod

   ZA GARNITURU:
   1 velika konzerva kruske u sirupu
   ( ali bolje je koristiti sveze kruske sorte Wiliams
   (http://fr.wikipedia.org/wiki/Bon-Chr%C3%A9tien_Williams)
   100 gr. cokolade za kuvanje (type Meunier)
   2 jaja
   100 gr. putera
   125 g badema u prahu
   1 kafena kasicica ekstrata od badema
   125 gr. sitnog secera 
   za posipanje bademi (d'amandes effilées) narezani na listice

   I JOS:

   Tepsija za tarte precnika 26 cm. 
 
  PRIPREMA TESTA :
   U jednoj ciniji pomesajte: brasno, secer i so.
   Dodajte puter koji je predhodno omeksao na sobnoj
   temperaturi, mesite vrhovima prstiju da biste dobili peskaivo testo.

 
DSC06502
   U posebnoj ciniji razmutite zumanca sa ledenom vodom, pa dodajte u
   predhodno pripremljeno testu, rukama brzo izmesajte da se masa sjedini
   zatim oblikujte testo u loptu, uvijte providnom folijom i ostavite u
   frizider najmanje sat vremena a moze i vise.    Testo izvaditi iz frizidera desetak min. pre razvijanja.
DSC06510

  PRIPREMA GARNITURE:
   U vecoj ciniji dobro mikserom umutiti puter i secer.Zatim dodati  badem u prahu
   i jos mutiti dok se ne dobije homogena masa pa dodati ekstrat od badema  i dobro     dobro umesati.
   Posebn umutiti jaja pa dodati pripremljenoj masi.
   Sve ovo jos malo mutiti dok se masa dobro ne sjedini. 
DSC06515
   Sada testo razviti  (ja direktno rukama rastanjujem u kalupu) pa staviti u kalup
   za pecenje tako sto ce i stranice biti pokrivene.
   Cokoladu sa 2-3 kasike vode otopiti  na tihoj vatri, treba da bude glatka.
   Pa cokoladu razmazati po pripremljenoj korici u kalupu.
DSC06516
   Na ovo sipati pripremljenu garnituru,  rasporediti kruske i posuti bademima
   (d'amandes effilées ) narezanim na listice.
   Ako upotrebljavate sveze kruske oljustiti ih, ocistiti od semenki iseci na polovine
   i rasporediti ih.
DSC06519

   Ovako pripremljeno staviti da se pece oko 35-40  min u donjem delu rerne,
   prvo destak min. na 200° a zatim smanjite na 180°.
DSC06567
   Ovu pita je ukusna topla a i hladna.   Prijatno.