DSC06690

   Za danas vam predlazem ovaj recept Galete koji sam pronasla na by Gaginom blogu
   http://moje-grne.com/2011/06/16/galete i zaista je odlican. Recept je super,
   nije zahtevan za pripremu.Ako se pridrzavate recepta uspeh je zagarantovan.
   Kod Gage je stigao od (Ruza123) ,,Helgine galete''
   http://ruza123-cooking.blogspot.com/2010/10/galetebakin-kolac.html  
   a nadamse da ce i dalje otici.Odlican je i vredi ga pripremiti.
   Ako nista drugo bar da se podsetimo na stara dobra vremena,
   kada su nam mame i bake pripremale galete.

   POTREBNO JE:

   5 jaja
   1 casa mleka  (za merenje svih sastojaka se koristi casa od 2 dl .)
   1 casa ulja
   1 casa secera
   4 kesice vanilin secera
   2 kesice praska za pecivo (2X11g)
   600 g brasna (prosejanog) 
   rendana korica od jednog limuna 

   PRIPREMA:
   Jaja, secer i vanilin secer dobro umutiti  mikserom, da se secer rastopi i
   smesa dobije svetlo-zutu boju.U ovo dodati mleko i ulje uz neprestano mucenje.
   Brasno prosejati zajedno sa praskom za pecivo pa dodati u testo i jos malo mutiti
   da se dobije homogena masa.Na kraju dodati sitno narendanu koricu limuna i
   dobro izmesati. Testo treba da je ovakvo, redje je i lepljivo je.

DSC06637

   Kalup za pecenje prvo namazite kuhinjskim papirom koji je namascen uljem.
   Kalup dobro zagrejati i pocinje pecenje.Supenom kasikom ali ne prepunom, 
   uzimati testo, staviti na kalup u svakom delu po jednu kasiku, moj aparat je
   pravougaoni Gaufrier pa tako da sam ih ovako pekla.

DSC06642

   Peci ih dok blago ne porumene.Pecene slagati u vecu ciniju ili serpu, koja je predhodno
   oblozena kuhinjskim papirom i prekrivena kuhinjskom salvetom.Postupak ponavljati i
   ponavljati jel ima dosta da se pece, dobicete oko 60 galeta.Ali kolicina nije ogromna,
   jel kao sto Gaga kaze mogu stojati nekoliko dana, na hladnom a cini mi se da su drugi
   dan jos ukusnije. 

   Ali ne zelim nikoga da obeshrabrim, jel kada  imate dosta posla u kuhinji prvo napravite
   testo za galete, (za to je potrebno oko12-15min) pa cete tako zavrsavajuci poslove u kuhinji  a
   ujedno i galete ispeci. Videcete necete ni osetiti da ste radeci u kuhinji napravili nesto fino i ukusno
   da iznenadite porodicu a pogotovo decu.A i mi cemo biti zadovoljne jel u medjuvremenu,
   mislim u toku ogromnog posla verovatno cemo neku galetu  i smazati, onako tople,
   mirisljave, njam, njam.  Prijatno!