DSC06111

   Ovo je priprema Japanskih rezanaca kako ih ja volim.Lako je i brzo za pripremu a
   veoma ukusno.Mozda ce se i nekom od vas svideti, pa ce ih i pripremiti.

   POTREBNO:                                                                  

   300 gr. jedan paket Nouilles soba (Japanski rezanci sa heljdinim brasnom)
   http://www.lemarchejaponais.fr/product/nouilles-soba-biologiques-270-g/104724/
   2 crvene paprike
   2 zute paprike
   belo meso od jednog pileta ( za vegetarijance bez mesa)
   5 sup. kasike ulja od suncokreta
   3 sup. kasike sosa Kikkoman Soy sauce 
   http://www.satsuki.fr/sauce-de-soja-kikkoman-150ml-en-carafe-anti-goutte.htm

   PRIPREMA:

   Meso ako stavljate narezati na tanke stapice.Takodje oprane i ociscene paprike narezati na tanke
   stapice. U tiganj stavite ulje pa narezano meso, przite na jacoj vatri da se lepo sa svih strana
   uzuti.Zatim stavite narezanu paprikui minut dva przite uz lagano mesanje.Smanjite temperaturu
   na najslabije i uz povremeno mesanje neka se malo krcka.
   U vecoj serpi stavite vodu da provri (ne solite) pa kada voda vri staviti rezance.Kuvati tri minuta.
   Kada su rezanci skuvani sipajte u cednjak (ne ispiram ih u hladnoj vodi)vec odmah u priremljene  
   paprike s'mesom.
   Sve lagano izmesajte, malo pojacajte vatru pa dodajte sos od soje.Dovoljno je minut, dva
   da rezanci upiju aromu paprike i sosa.Probajte i ako vam nije dovoljno slano dodajte jos malo sosa
   ili posolite (sos je slan)
   Servirajte odmah nakon pripreme.   Prijatno.
   Za vegetarijance sve se isto priprema samo sto se ne stavlja meso.

449-643-large[1]

     517px-Kikkoman_soysauce[1]

Nouilles soba.                       Kikkoman Soy sauce.