DSC07256

   Priprema: 10 min.
   Pecenje: 50-55 min.

  POTREBNO za 4 osobe: 

   4  côtes d'échine ili côtes de porc
   1 dl. ulja od suncokreta
   so
   mleveni biber
   2 caf.casicice,  http://www.brindilles.fr/bouillon-de-legumes-sans-levure-bio-rapunzel.htm 
   kockice za supu u prahu

   1,2kg.  krompira 

   PRIPREMA:

   Ukljuciti rernu na 200° da se greje. Krompir oljustiti i iseci na kolutove 1cm. debljine.
   Meso oprati i kuhinjskim papirom dobro obrisati.Posoliti i posuti biberom sa obe strane.
   Posudu u kojoj cete peci namazati uljem pa poredjati meso u jednom sloju,
   pa ga malo preliti uljem.

P1010577

    P1010579

 

 

 

 

 

 

 

 

   Na meso poredjati kolutove krompira, tako
   da sto vise prekriju meso.Krompir malo
   posoliti, posuti biberom, prahom kocke
   za supu i preliti uljem.Zatim  postupak
   ponavljati dok ne utrosite sav krompir.

P1010585

P1010590

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

   Zadnji red krompira takodje zacinite i polijte
   uljem  kao i predhodne.Posudu
   dobro obloziti, aluminijumskom folijom,
   zatvoriti sa svih strana sa dva sloja  
   aluminijumske folije.Staviti da se pece
   40 min.  posle toga skinuti foliju i ostaviti
   jos 10 do 15 min da krompir dobije boju
   i tecnost ispari.

P1010596

   Prijatno.