IMG_3778

 

   SASTOJCI :

   1  
paket lisnatog testa  ili 250 gr. pripremljenog lisnatog testa.

 

   ZA FIL :

   1 jaje

   1 zumznce

   50 gr. feta sira

   50 gr. rendani sir kackavalj, (gruyère, emmental, comté...)

   po ukusu soli i mleveni biber

   PRIPREMA:

   Rernu staviti da se zagreva na 200° stepeni.

   U manju ciniju viljuskom izgnjeciti fetu,                           

   Dodati rendani sir i jedno

   jaje.                                                                                 

   Dobro izmesati.

   Lisnato testo iseci u nakrs,                                                                        

   da dobijete cetiri jednaka trougla.

   Pripremljeni fil staviti na sredinu svakog trougla,

   podjednaku kolicinu.

   Preklopiti kao kjigu                                  

   (secenu stranu na drugi deo secene strane)

IMG_3767

   Strane dobro prilepiti i viljuskom utisnuti.

   Jedno zumance razmutiti sa jednom kafenom kasicicom hladne vode.

   Cetkicom premazati trouglove i staviti na pek papir u pleh.

IMG_3770

   Peci 10-15 minuta i servirati toplo sa zelenom salatom ili nekom drugom salatom.

   Prijatno !