04 mars 2012

PECENO MESO SA KROMPIROM

   Priprema: 10 min.   Pecenje: 50-55 min.   POTREBNO za 4 osobe:     4  côtes d'échine ili côtes de porc   1 dl. ulja od suncokreta   so   mleveni biber   2 caf.casicice,  http://www.brindilles.fr/bouillon-de-legumes-sans-levure-bio-rapunzel.htm    kockice za supu u prahu   1,2kg.  krompira     PRIPREMA:    Ukljuciti rernu na 200° da se greje. Krompir oljustiti i iseci na kolutove... [Lire la suite]
Posté par draganaJ à 02:10 - - Commentaires [0] - Permalien [#]
Tags :

17 novembre 2011

PILE NA BASKIJSKI NACIN

   Ovaj recept pripremam po receptu ,,Poulet à la basquaise'' jedno od tradicijonalnih    Francuskih jela, koji sam vrlo malo izmenila ne u sastojcima vec u merama.    Inace je vrlo ukusano, a nije komplikovano za pripremu.     POTREBNO (za 4-5 osoba)    1 pile od oko 1,700gr.   6 vecih paradajza   4 vece crvene paprike   4 vece zelene paprike   2 vece glavice crnog luka   2 cena belog luka   1 parce putera... [Lire la suite]
Posté par draganaJ à 23:38 - - Commentaires [2] - Permalien [#]
Tags :
16 janvier 2011

DAGNJE U SOSU (Moules à la crème)

   Evo jednog mog recepta  za pripremanje Dagnji (Moules)    http://hr.wikipedia.org/wiki/Dagnja    POTREBNO  ZA  (4 osoba) :    4 litra Dagnji (Moules)   3 supene kasike omeksalog puter   50 cl. kisele pavlake  (crème fraîche )   1 manja glavica crnog luka   1 cen belog luka   4 glavice luka vlasca ( http://fr.wikipedia.org/wiki/%C3%89chalote )   1 veza persuna ( persil plat )   4 dl. suvo belo... [Lire la suite]
Posté par draganaJ à 07:54 - - Commentaires [0] - Permalien [#]
Tags :