79505038_o[1]

POTREBNO JE:

500 gr. ociscenog spanaca (oko 850gr. pre ciscenja)
250 gr. prezli  + za valjanje cufti
5 krupnijih jaja
po ukusu so i biber
ulje za przenje

PREELIV:

1 l.  tecnog jogurta (Yaourts  nature Nestlé, A la Grecque)
2-3 cena belog luka
jos malo soli i bibera

PRIPREMA:

Opran i dobro ocedjen spanac, naseckati bas sitno.Spanac posoliti i rukama izmesati  (ne meljati ga) da malo spadne.
Mikserom dobro umutiti jaja (kao za patispanj) pa dodati prezle i malo mlevenog bibera.
Ovo dodati u pripremljen spanac, pa to kasikom dobro izmesati.

IMG_0030

Od ovako pripremljene  smese oblikovati vrlo male cufte.Uvaljati sto manje u prezle i tako dok se smesa ne utrosi.

IMG_0034

U dublju posudu staviti ulje da bude dublja masnoca.Kada je ulje zagrejano (ne previse) spustati pripremljene cufte
i prziti dok cufte ne isplivaju na povrsini.Kada plivaju po povrsini znaci da su przene.
Na radnoj povrsini staviti dva-tri sloja papirnih kuhinjskih salveta.Na njima vaditi przene cufte
(da se ocede od suvisne masnoce).Kada ste isprzili sve cufte poredjati  u dublju posudu.
Ostaviti da se potpuno ohlade.Hladne cufte pokriti providnom folijom, pa ostaviti u frizeder  da prenoce.

IMG_0041

Sav jogurt sipati u ciniju.Dodati sitno naseckan beli luk, so i malo mlevenog bibera dobro izmesati.
Umakati jednu po jednu cuftu i slagati u posudu za serviranje.
Sa ostatkom preliti cufte i ostaviti (u frizider) da odstoji najmanje 8-10h pre serviranja.
Prijatno