DSC07200

   POTREBNO (za 6 osoba)

   1,5 kg. duleka  (obican dulek a moze i beli dulek)
   1 veca glavica crni luka
   2 prazi luka samo beli deo
   3 vece sargarepe
   2 krompira 
   50 gr.putera
   2 kockice za supu od povrca
   so, biber, morski orascic
   veza persuna
   po zelji 100gr.neutralne pavlake

   PRIPREMA:

   Svo povrce ocistiti, dobro oprati i narezati na krupnije komade.
   Od persuna odvojiti malo za posipanje na supi a ostalo staviti sa
   ostalim povrcem.
   U jednoj serpici provreti 1 litar vode i dodati kockice supe koje treba potpuno rastvoriti.
   U posudu u kojoj cete kuvati supicu staviti puter ugrejati pa usuti pripremljeno povrce.
   Ovo proprziti 2-3 minuta  pa naliti pripremljenim rastvorom sa kockicama.
   Doliti jos tople vode tako da voda bude oko pet santimetra iznad povrca.
   Supicu kuvati oko 30 minuta, gotovo je kada sargarepa bude kuvana.
   Ako prilikom kuvanja povrce ostane izvan vode doliti vrelu vodu. 

DSC07148

   Kada je kuvano malo prohladiti pa uz pomoc blendera samleti supicu, ali ne dugo.  
   Pre pocetka mlevenja odvojite malo tecnost, pa kada sve sameljete mozete po zelji 
   podesiti gustinu supice. Sada dodati malo mlevenog bibera, morskog orasceta i soli po ukusu.
   I na kraju pavlaku ako je volite u supicama, ja je ne stavljam.
   Prijatno.