SPARGLE UVIJENE U DIMLJENOJ SLANINI
Predlazem vam nesto vrlo jednostavno i brzo za pripremu, a vrlo ukusno.
Pa ko voli spargle, neka pripremi. Moze se posluziti uz zelenu salatu kao obrok
ili kako zelite, prilog, toplo predjelo...
Kolicinu mozete uvecati ili smanjiti u zavisnosti od potrebe.
POTREBNO JE (za 4 osobe):
36 zelene spargle
12 ili 24 tanko sečeni režnjevi
dimljene slanine
Malo dobrog maslinovog ulja
Sveze mleveni crni biber
PRIPREMA:
Spargle ocistiti i dobro ih oprati,
pa ih obrisati kuhinjskim papirom.
Rernu ukljuciti na 200° da se zagreje.
Poredjati spargle na radnoj povrsinu
pa malo posuti mlevenim biberom
(ne soliti).
Uzimati po tri spargle i cvrsto ih uvijati
u režnjeve slanine .Slagati ih u plehu za pecenje
koji je prethodno samo namazan maslinovim uljem.
Kada ste zavrsili sa uvijanjem ponovo sve malo posuti mlevenim biberom i
prelititi maslinovim uljem.Staviti da se pece oko 15-20 min.
Pecene odmah izvaditi iz pleha da nebi upile previse masnoce.
Sluziti dok su jos tople.
NAPOMENA:
Potrebno je jedan ili dva tanko sečenih režnjeva dimljene slanine (zavisi od duzine režnja)
da bi se uvile tri spargle, i to je jedan paketic.Obicno se pripremaju tri paketica po osobi,
ali to sami odlucite.Prilikom slaganja u pleh, paketici treba da imaju razmak medjusobno.
Takodje ih netreba preliti sa previse ulja, da nebi bili mnogo masni.I jos najvaznije
ne soliti ih jel je slanina dovoljno slana.