750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
KOD      DRAGANE      U      KUHINJI
Albums Photos
Derniers commentaires
28 octobre 2011

SPARGLE UVIJENE U DIMLJENOJ SLANINI

   Predlazem vam nesto vrlo jednostavno i brzo za pripremu, a vrlo ukusno.
   Pa ko voli spargle, neka pripremi. Moze se posluziti uz zelenu salatu kao obrok 
   ili kako zelite, prilog, toplo predjelo...

DSC04972

   Kolicinu mozete uvecati ili smanjiti u zavisnosti od potrebe.

   POTREBNO JE (za 4 osobe):                     du-bacon-dans-le-burger-et-la-salade_380[1]
 
   36 zelene spargle 
   12 ili 24 tanko sečeni režnjevi
   dimljene slanine
   Malo dobrog maslinovog ulja 
   Sveze mleveni crni biber 

   PRIPREMA:

   Spargle  ocistiti i dobro ih oprati,
   pa ih obrisati kuhinjskim papirom.
   Rernu ukljuciti na 200° da se zagreje.
   Poredjati spargle na radnoj povrsinu
   pa malo posuti mlevenim biberom
   (ne soliti).
   Uzimati po tri spargle i cvrsto ih uvijati      
   u režnjeve slanine .Slagati ih u plehu za pecenje
   koji je prethodno samo namazan maslinovim uljem.
   Kada ste zavrsili sa uvijanjem ponovo sve malo posuti mlevenim biberom i
   prelititi maslinovim uljem.Staviti da se pece oko 15-20 min.
   Pecene odmah izvaditi iz pleha da nebi upile previse masnoce.
   Sluziti dok su jos tople. 

   NAPOMENA:
   Potrebno je jedan  ili dva tanko sečenih režnjeva dimljene slanine (zavisi od duzine režnja)
   da bi se uvile tri spargle, i to je jedan paketic.Obicno se pripremaju tri paketica po osobi,
   ali to sami odlucite.Prilikom slaganja u pleh, paketici treba da imaju razmak medjusobno.
   Takodje ih netreba preliti sa previse ulja, da nebi bili mnogo masni.I jos najvaznije
    ne soliti ih jel je slanina dovoljno slana.
 

 

Publicité
Commentaires
D
Very tasty way to prepare chunky asparagus and savory bacon:)
KOD DRAGANE U KUHINJI
Publicité
Newsletter
6 abonnés
Publicité