Danas predlazem jedan stari recept punjenja paprika.
   Jednostavan je za pripremu, jeftin a ukusan.
   Ovo je jedn od starih nacina punjenja paprika, koji i danas  cesto pripremam.
   Mozda ce se i nekom od vas svideti pa ce ga i pripremiti, necete se pokajati.
   A i da se malo podsetimo starih dobrih jela nasih baki i mama, koje su sa malo
   namirnica  pripremale jako ukusna jela.
   Danas kada pripremamo ovako nesto od ovih
 starih jela,  onda se rado i prisecamo  
   tih davnih vremena, pogotovo nasih dragih baka.

   Tada nam je proslost pred ocima i  prepricavomo dogadjaje iz davnih vremena.

DSC06943

  SASTOJCI:

   12 kom. paprike za punjenje  (ili po potrebi, odlicne su i za sutra podgrejane)
   1 veca ili 2 manje glavice crnog luka
   2 sargarepe
   1/4 veze persuna
   1,5 kg. krompira  (malo vise ili manje u zavisnosti kolike su paprike)
   2-3 veca paradajza 
   ulje
   1/2 kaf. kas. aleve paprike
   vegeta ili kocke za supu od poverca (po ukusu)
   malo sveze mlevenog bibera
   malo soli
   + 1-2 paradajza za zatvaranje paprika 

   PRIPREMA:
   Paprike oprati i izvaditi peteljke, seme i dobro ocistiti  unutrasnji deo paprike
   od skramice.Crni luk sitno naseckati pa ga na tihoj vatri dinstati, posle neki minut
   dodati narendanu sargarepu.2- 3 paradajza samo spustiti u vrelu vodu da bih ste ih oljustili.
   Rasecite ih izvaditi seme i sitno naseckati.Zatim paradajz uz pomoc mikser stapa malo usitniti
   ne previse, pa ga dodati u luk i jos dinstati na tihoj vatri.Za to vreme oljusten krompir narendati
   na krupno rende (preporucujem da se rucno renda krompir).Pa ga dodati u masu koju dinstate.
   U to dodati naseckan persun, vegetu ili kockice supe, koje su rastvorene u nekoliko kasika vode,
   i mleveni biber. U posebnu serpicu ugrejati malo ulj i napraviti zaprsku,
   pa sa ovim preliti pripremljen krompir.Sve dobro izmesati i puniti paprike.
   Napunjene paprike zatvarati kolutovima paradajza. Poredjati u posudu za pecenje.
   Okolo paprika moze se staviti krompir isecen na kockice a odozgo stavite nekoliko paradajza seri.
   U posudi u kojoj je dinstali fil za paprike sipati oko 2,5 dl. vode zagrejati i preliti paprike.

DSC06939

   Zatim u zagrejanoj rerni na 180° peci paprike oko 40min. 
   Posle toga smanjiti na 160° i peci  jos oko 1h. ali to sami odredite.
   Nakon pola sata pecenja, posudu pokriti aluminijomskom folijom da ne bi paprika pocrnela.
   Ovako pripremljena punjena paprika za gurmane moze biti i prilog uz odgovarajuce jelo. 
   Prijatno .