DSC06097

   Evo jednog  recepta za palacinke,  skinutog sa  ,,Marmiton.org ''.
   Jednostavno za pripremu, jako ukusne i ne lepe za tiganj.
   A ako ostane i hladne su odlicne.
   Ovo je mera za oko 25 palacinki, zavisi od velicine tiganja.
 

   POTREBNO :

   5  jaja
   500 gr. brasna, prosejanog
   1  litar  polumasnog mleka
   3  supene kasike ulja
   1,5 decilitra piva

 

   PRIPREMA:

   Potrebnu kolicinu brasna prosejati.U vecu ciniju staviti polovinu brasna, pa dodajte,
   jaje, pa malo mutite, dodajte jaje pa opet mutite i tako dok ne potrosite jaja
   Onda malo mleko, mutite, pa malo brasno, mutite, opet mleko i tako dok ne   upotrebite
   svo mleko i brasno. 
   Na  kraju  dodati ulje i pivo i dobro umutiti dok masa ne bude  jednolicna.
   Ciniju pokriti providnom  folijom i ostaviti 1h u frizideru.
   Posle sat vremena testo je spremno za przenje.
   Pre pocetka przenja tiganj malo zagrejati, sipati malo ulje u tiganj.
   Uz pomoc kuhinjskog  papira, dobro ga namazati, visak pokupiti, pa staviti
   da se ugreje i pocnite przenje.Gotove palacinke  nadevati po zelji.
   PRIJATNO.