TESTO ZA PALACINKE ( Pâte à crêpe)
Evo jednog recepta za palacinke, skinutog sa ,,Marmiton.org ''.
Jednostavno za pripremu, jako ukusne i ne lepe za tiganj.
A ako ostane i hladne su odlicne.
Ovo je mera za oko 25 palacinki, zavisi od velicine tiganja.
POTREBNO :
5 jaja
500 gr. brasna, prosejanog
1 litar polumasnog mleka
3 supene kasike ulja
1,5 decilitra piva
PRIPREMA:
Potrebnu kolicinu brasna prosejati.U vecu ciniju staviti polovinu brasna, pa dodajte,
jaje, pa malo mutite, dodajte jaje pa opet mutite i tako dok ne potrosite jaja
Onda malo mleko, mutite, pa malo brasno, mutite, opet mleko i tako dok ne upotrebite
svo mleko i brasno.
Na kraju dodati ulje i pivo i dobro umutiti dok masa ne bude jednolicna.
Ciniju pokriti providnom folijom i ostaviti 1h u frizideru.
Posle sat vremena testo je spremno za przenje.
Pre pocetka przenja tiganj malo zagrejati, sipati malo ulje u tiganj.
Uz pomoc kuhinjskog papira, dobro ga namazati, visak pokupiti, pa staviti
da se ugreje i pocnite przenje.Gotove palacinke nadevati po zelji.
PRIJATNO.