750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
KOD      DRAGANE      U      KUHINJI
Albums Photos
Derniers commentaires
11 janvier 2010

MAMINE MANDARINE

DSC04406

Ovaj  kolac pravim po receptu moje drage mame Milanke, a obozavan je od svih ukucana.

      SASTOJCI ZA TESTO:

   500 gr   mast
   1          celo jaje
   2          zumanca
   5 dcl     mleka
   1          kocku svezeg kvasca  (43 gr)
   3          supene kasike secera
               brasna po potrebi

        FIL:

   400 gr   secera
   3 dcl      mleka
   2           jabuke
   350 gr    mleveni orasi

    ZA POSIPANJE:

   2           kesice vanilin secer
   200 gr   secer u prahu

     TESTO  PRIPREMA :

  U toplo mleko razmutiti  3 kasike secera i  kvasac.
  Za to vreme mikserom dobro umutiti mast .
  U mast dodati jedno celo jaje i  2 zumanceta.
  Jos mutiti da se masa sjedini.Postepeno dodavati pripremljeno mleko,
  i mikserom mutiti, da se dobro sjedini.
  Zatim postepeno dodavati prosejano brasno, napraviti meko testo
  ali da moze dobro da se radi.
  Testo pokriti salvetom samo dok pripremite fil.

     FIL:

  Na tihoj vatri rastopiti secer pa sipati  mleko.
  Ostaviti da provri (paziti da ne pokipi) u ovo se dodaju
  rendane jabuke, malo se prokuva, da pocne da se zgusnjava ali ne mnogo.
  Skloniti sa vatre pa umesati mlevene orahe.

U ovaj fil po zelji mozete orahe pola samleti a pola sitno
  iseckati, takodje umesto jabuka moze se staviti suvo grozdje,
  ili jednu jabuku i oko 100 gr. suvog grozdja
.

  Pripremite pleh za pecenje, dobro namazan, ili
  oblozen pek-papirom i malo namazan papir.

    IZRADA:

  Testo malo premesiti sa sto manje brasna.
  Razviti koru debljine 5 mm. Koru seci casom precnika  8 cm.
  U svaki krug staviti jednu kafenu kasicicu fila, pa ih skupiti ,
  tako da fil bude unutra, krajeve dobro stisnuti da se ne otvore.
  Redjati u pleh (skupljen deo gore) i ostaviti da testo pocne da narasta.
  Odmah mozete pripremiti i ostalu kolicinu.
  Peci u dobro zagrejanu rernu, (prvih 5min.na 190°  pa smanjiti na 180°
  treba da ostanu svetlije).
  Pomesati prah secer sa vanilom.
  Kada su kolaci peceni odmah ih valjajte u prah secer i slagati u vecu posudu.

  Kada ste sve zavrsili i kada su kolaci hladni, dobro ih pokrijte folijom,
  da se ne bi susili i cuvajte ih u frizideru, ili na dobro hladnom mestu,
  ali pre sluzenja drzati 1h  na sobnoj temperaturi.
  Najbolje je praviti ih jedan dan pre.
  Mogu trajati desetak dana.

Publicité
Commentaires
G
Volim mandarine. Čak ih i moja mama slično pravi.<br /> A drago mi je da si se pojavila, baš te nije dugo bilo.
G
Volim mandarine. Čak ih i moja mama slično pravi.<br /> A drago mi je da si se pojavila, baš te nije dugo bilo.
A
ca a vraiment l'aire très bon bravo!
KOD DRAGANE U KUHINJI
Publicité
Newsletter
6 abonnés
Publicité