750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
KOD      DRAGANE      U      KUHINJI
Albums Photos
Derniers commentaires
11 janvier 2010

POSNA ZERBO PITA

DSC04396

       SASTOJCI ZA KORICE:

    2,5 dcl: tople vode
    2,5 dcl. ulja
    1    kesica kvasca
    1    kesica praska za pecivo
    brasna po potrebi

       ZA PREMAZ:

    250gr. sitnog secera
    250gr. mlevenih oraha
    600gr dzema od kajsija

       ZA POVRSINU PITE:

    100gr dzema od kajsija
    100gr mlevenih oraha

    Pleh velicine 25X30cm.
    Pek-papir malo veci od pleha

       PRIPREMA:

  Najbolje praviti pitu jedan dan pre sluzenja.

   U 2,5 dcl tople vode  razmutiti kvasac i ostaviti nekoliko minuta da kvasac nabubri.
   Dodati prasak za pecivo, 2,5 dcl. ulja promesati pa polako dodavati
   prosejano brasno da se zamesi mekano testo.
   Testo dobro izraditi, pa podeliti na 5 delova.
   Da bi mi bile korice bile iste debljine ja izmerim celokupno testo,
   pa onda podelim na 5 delova, koji svaki posebno merim da dobijem iste delove.

   Za premaz korica  izmesati mlevene orahe i secer.

   Pleh obloziti pek-papirom koji treba da prelazi ivice pleha.
   Malo namazati papir uljem.

   Razvijati prvu koricu velicine pleha, staviti u pleh i voditi racuna da
   korica bude do svih ivica  pleha.
   Sada koricu premazati 1/4 dzema i posuti 1/4 mesavine secera i oraha.
   Pa odozgo razviti drugu koricu i isto premazati i posuti  kao prvu.
   Tako do pete korice koja ostaje bez premaza.
   Pitu pokriti salvetom i ostaviti 30min. na toplom da odstoji.

   Rernu predhodno zagrejati na 200°.
   Staviti pitu, posle 10min.pecenja smanjiti temperaturu
   na 180° i peci jos oko 20min.
   Ali odredite sami  vreme u zavisnosti  kako vam rerna pece.

   Kada je pita pecena prevrnite je na platou.
   I odmah jos toplu je premazite dzemom i pospite orasima.
   Kada je dobro hladna uviti folijom i ostaviti do sutra
   na hladnom ali ne u frizideru.
   Seci na stanglice . Prijatno.

Publicité
Commentaires
C
merci d'être passée sur ma page
L
<je salive, bave d'envie de croquer dans ces merveilles culinaires la barriere de la langue me laissera sur mon envie
KOD DRAGANE U KUHINJI
Publicité
Newsletter
6 abonnés
Publicité