KROFNE SA JOGURTOM
Ove krofnice su veoma jednostavne i brze za pripremu, a mekane su i ukusne.
POTREBNO:
2 jaja
1 jugurt (obican 125 g)
7 supene kasike prosejanog brasna
1 kesica praska za pecivo
I JOS:
oko 3,5 dl. ulja za przenje
manji posuda za przenje
sitan secer za posipanje
1 kesica vanilin secer
PRIPREMA:
U ciniju staviti jaja, dobro razmutiti, pa dodati jogurt, sve to mutit
(zicom za mucenje) dok se ne dobije kompakta masa.
Brasno i prasak za pecivo zajedno prosejati, pa postepeno dodavati
u umucenu masu, dobro sjediniti.
U tiganj staviti ulje da se dobro ugreje. Kafenom kasicicom, uzimati smesu
i spustati u vrelo ulje, kada se same okrenu ili ih vi okrecete skloniti
na dvacesetak sekunde sa vatre, pa ih jos malo vratite dok ne dobiju lepu zlatnu boju.
Ovo sklanjanje sa vatre na dvadesetak sekundi je da bi se krofnice lepo isprzile i unutra.
Jel u suprotnom od visoke temperature se okolo isprze a unutra ostanu zive.
Na tanjir staviti kuhinjski papir pa vaditi krofnice.Postupak ponavljati dok ne utrosite svu smesu.
Kada je przenje gotovo krofnice valjati u sitan secer pomesan sa vanilin secerom.
Prijatno.