750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
KOD      DRAGANE      U      KUHINJI
Albums Photos
Derniers commentaires
11 janvier 2011

PITA OD RABARBARE (Tarte à la rhubarbe)

 

DSC01774

 

   Recept za ovaj tart dolazi sa  bloga ,,le chou bruxel'' 
   http://choubru.blogspot.com/2008/07/tartelettes-la-rhubarbe.html
   U  Francuskoj  je  Rhubarbe,  a  u  Srbiju mislim da je Rabarbara 
   http://bs.wikipedia.org/wiki/Rabarbara

   POTREBNO JE ZA TESTO:

   250 gr.brasna
   125 gr. putera
   2 zumanca od jaja
   2 supene kasike secera
   3 supene kasike ledene vode
   1/2 kafene kasicice soli

  ZA  GARNITURU:

   6  pruta sveze Rabarbare
   50 gr. secera

  ZA  PRELIV:

   20 cl. kisele pavlake  (crème fraiche)
   1 jaje
   2 zumanceta
   100 gr. secera
   15 gr. (2 kesice) vanilin sece
   Tepsija za tart precnika 26 cm.

   PRIPREMA TESTA:

   U jednoj ciniji pomesajte: brasno, secer i so.
   Dodajte puter koji je predhodno omeksao na sobnoj
   temperaturi, mesajte vrhovima prstiju da biste dobili peskaivo testo.
   U posebnoj ciniji razmutite zumanca sa ledenom vodom, pa dodajte u
   predhodno pripremljeno testu, rukama brzo izmesajte da se masa sjedini
   zatim oblikujte testo u loptu, uvijte providnom folijom i ostavite u
   frizider najmanje sat vremena a moze i vise.

   PRIPREMA GARNITURE:

   Rabarbe dobro oprati i skidati sto manje konca,  (koriste se samo drske listova).
   Iseci na sitne komadice od 1-2 cm. duzine.Sve staviti u jednu ciniju, dodati 50 gr.
   secera, lagano izmesati i ostaviti  da  rabarbe otpuste svoj sok.

  PRIPREMA PRELIVA:

   Umutiti kiselu pavlaku(crème fraiche), jaje,  zumanca, 100gr. secera i vanilinim secerom.

   REALIZACIJA TARTA:

   Kada je testo odstojalo, razviti ga direktno bez premesivanja, malo vece od tepsije.
   Stviti u tepsiju (predhodno podmazanu puterom) tako da skroz pokriva i stranice tepsije.
   Zatim po testu ravnomerno rasporediti  ocedjene parcice Rabarbe.

DSC01759

   Ovo sve polako (da se poredjani parcici Rabarbe ne pomere) preliti  pripremljenim prelivom.

DSC01763

   Tart peci u predhodno zagrejanoj rerni na 180° oko 40 min.Krem treba da bude cvrst
   i da malo pozuti.Kada je peceno ostaviti u tepsiju da se ohladi, pa prebaciti na tanjir za torte.
   Ovaj tart servirati jedno parce uz kuglu sladoleda od vanile za one koji vole sladoled.
   Prijatno.

DSC01801

Publicité
Commentaires
KOD DRAGANE U KUHINJI
Publicité
Newsletter
6 abonnés
Publicité